Nov

16

Τι λένε για εσάς..;

Posted by : Cubik-s | On : November 16, 2012

Ωραία λοιπόν..! Δημιουργήσατε προφίλς στα κυριότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Δημιουργήσατε και μια στρατηγική γύρω απο αυτά και θέσατε στόχους ως προς αυτά. Άντε και προσπαθείτε να τα ανανεώνετε συχνά προκειμένου να διατηρείτε το ενδιαφέρον του κοινού σας.

Social-Media-Hype

Είναι όλα αυτά όμως αρκετά; Είναι σε θέση να σας πάνε στο επόμενο επίπεδο που επιθυμείτε; Γιατί καλά όλα αυτά αλλά παραβλέπετε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα.. τον χρήστη!!! Διότι ο χρήστης είναι πλέον αυτός που καθορίζει την στρατηγική μάρκετινγκ που θα εφαρμόσετε και τους στόχους που θα θέσετε. Πώς όμως είστε σε θέση να μπορέσετε να αναζητήσετε τι είναι αυτό που θέλει ο χρήστης, τι του λείπει, τι τον ενοχλεί, τι παράπονα έχει ή τι “θέλω” έχει;

Τι πραγματικά θέλουν οι πελάτες μου;

Όλα αυτά μπορείτε πλέον να τα ικανοποιήσετε με ένα αποτελεσματικό εργαλείο monitoring & metrics προκειμένου να εντοπίζετε γύρω απο το διαδίκτυο και σε πραγματικό χρόνο ότι σχετικές συζητήσεις αφορούν την εταιρία και τα προϊόντα σας. Ή ακόμα να “κατασκοπεύσετε” νόμιμα τους ανταγωνιστές σας!!!

Η Cubik-S χρησιμοποιεί ένα Ελληνικό εργαλείο monitoring, το Gnostix, το οποίo μάλιστα συμμετέχει ως φιναλίστ στα 10 Ελληνικά startups του Ελληνικού “Get in the Ring” στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.

 

Gnostix

Το Gnostix συλλέγει εξατομικευμένα αποτελέσματα ανάλογα με το τι ενδιαφέρει την κάθε επιχείρηση και έχει σχεδιαστεί στην Ελλάδα ειδικά για να παρακολουθεί KAI την ελληνική αγορά, ενώ είναι η μόνη πλατφόρμα που επεξεργάζεται και Greeklish. Το Gnostix χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που συνεχώς εκπαιδεύεται και αναγνωρίζει όλα τα αποτελέσματα σε ελληνικά και greeklish, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί και σε 18 ακόμα γλώσσες.

Αυτό δε που μας αρέσει περισσότερο στην πλατφόρμα είναι ότι έχει ένα πολύ φιλικό interface με αποτέλεσμα να μπορούν και οι λιγότερο “σχετικοί” με τέτοια παρόμοια εργαλεία να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους ανταγωνιστές τους ή για το δικό τους brand name.

Εάν αναζητάτε λοιπόν τρόπους για να διαχειριστείτε τη φήμη σας, να εμπλακείτε σε ουσιαστικό διάλογο με τους τωρινούς αλλά και δυνητικούς σας πελάτες και να βρείτε τις σημαντικές τάσεις της αγοράς, τότε δοκιμάστε το Gnostix!

who what why

Καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους σήμερα!!

Pic Source: socialmediamagic.com, thecustomerservicemanager.com, 

weevermedia.com

Επιμέλεια: plytrivis_gr

 • http://www.facebook.com/despina.harami Despina Harami

  Πέτρο, μου αρέσει που αρχίζεις από το δεδομένο οτι “κάνατε τη στρατηγική σας και θέσατε στόχους”, αν και η Ελληνική πραγματικότητα είναι πολύ μακριά από αυτά ακόμα όσον αφορά το online marketing.. :) Συμφωνώντας με όλα όσα λες, θα ήθελα να προσθέσω και την έννοια της έρευνας που μπορεί πλέον να διεξαχθεί από τα online marketing tools όπως το Gnostix. Η έρευνα παίρνει πολύ πιο έγκυρες και ευρύτερες διαστάσεις μέσα από εργαλεία που συλλέγουν πληροφορίες όταν οι χρήστες είναι χαλαροί στις social media πλατφόρμες. Επιπλέον η συλλογή πληροφοριών μέσα από τέτοια εργαλεία μπορεί να απεικονίσει και να προβλέψει μελλοντικές τάσεις τις αγοράς δίνοντας έτσι δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε όσους τις γνωρίζουν και μπορούν να τις αξιοποιήσουν. Όπως πολύ σωστά σημειώνεις, οι εταιρίες μπορούν να ξεκινήσουν με κάποιο σχεδιασμό, αλλά αυτό πρέπει να διαμορφωθεί και να προσαρμοστεί στο χρήστη μετά από έρευνα.

  • https://www.facebook.com/petros.lytrivis Petros Lytrivis

   Δέσποινα καταρχήν σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου στο post! Κατα δεύτερον, χαίρομαι ιδιαίτερα που συμφωνούμε στον τρόπο προσέγγισης του συγκεκριμένου θέματος.. Όπως καλά ανέφερες και εσύ, τέτοιου είδους εργαλεία τύπου monitoring & metrics, μπορούν κάλλιστα να χρησιμεύσουν ως προς τον εντοπισμό τάσεων της αγοράς βασισμένα στον σημαντικότερο “πρωταγωνιστή” των social media, τον χρήστη. Επομένως, θα πρέπει οι εταιρείες να χαράσουν ή προσαρμόζουν την social media στρατηγική τους, αποκωδικοποιώντας σωστά τα μηνύματα που “αλιεύουν” απο το social & content marketing pool.. και είναι στο χέρι τους το πως θα τα αξιοποιήσουν!! :)

 • http://twitter.com/rebel_alx Alex Pappas

  Αυτό που σχολίασα και στο FB είναι πως επιτέλους πρέπει να μιλάμε σε μια γλώσσα που να μπορεί να μας καταλάβει ο πελάτης χωρίς να έχει βγάλει “πολυτεχνείο”. Στο τέλος όλα είναι απλά…